Zijn er supplementen tegen gordelroos?

Gordelroos symptomen zijn zeer vervelend. Aangezien gordelroos altijd kan terugkeren (vanwege de virus die in het lichaam blijft zitten), is het belangrijk dat u zo snel mogelijk geneest. Hoewel uw huisarts een geneesmiddel zal voorschrijven, kunnen de symptomen plotseling naar voren komen. Hier kunt u iets tegen doen door zelf een supplement te gebruiken die helpt tegen (de symptomen van) gordelroos. Welk supplement daarvoor geschikt is en waarom leest u in deze blog.

Lysine

Wanneer het gaat om supplementen tegen gordelroos, is Lysine misschien wel het beste supplement dat u zelf kunt gebruiken. Vooral wanneer u plotseling last hebt van gordelroos symptomen, is het zeer verstandig om Lysine te gebruiken voor een snellere genezing. Dit supplement wordt dan ook vaak gebruikt wanneer men last heeft van gordelroos symptomen. Hieronder kunt u lezen wat Lysine is, wat de functies en voordelen zijn en waarom Lysine voor gordelroos geschikt is.

Wat is Lysine?

Lysine is een aminozuur die ons lichaam zelf niet aanmaakt. Dit wordt ook wel een essentieel aminozuur genoemd. Dat betekent dat u Lysine alleen via voeding en supplementen binnenkrijgt. Aangezien Lysine belangrijke functies in ons lichaam heeft, is het van belang dat u voldoende Lysine binnenkrijgt.

De functies en voordelen van Lysine

De volgende functies en voordelen zorgen ervoor dat Lysine zo belangrijk voor ons lichaam is:

  • Bevorderen opname calcium
  • Herstellen (sport)blessures en botbreuken
  • Opbouw van spierweefsel
  • Verbeteren concentratie
  • Helpt bij het aanmaken van groeihormonen
  • Helpt tegen herpesinfecties (zoals gordelroos)

Naast de bovenstaande punten zijn er nog meer functies en voordelen die ervoor zorgen dat Lysine een belangrijk aminozuur is voor ons lichaam.

Waarom Lysine voor gordelroos?

Vooral het laatste punt die hierboven genoemd is, bewijst dat Lysine geschikt is tegen gordelroos: het helpt tegen herpesinfecties. Wanneer u dus last heeft van gordelroos en u merkt dat de symptomen naar voren komen, kunt u lysine als supplement gebruiken voor een snellere genezing. Door Lysine preventief te gebruiken kunt u zelfs gordelroos voorkomen.

Andere supplementen tegen gordelroos?

Uw huisarts zal naar alle waarschijnlijkheid een geneesmiddel voorschrijven. Dat kunt u dus gebruiken tegen gordelroos. Een ander supplement dat zou kunnen helpen tegen gordelroos is vitamine C. Verder zijn er enkele middelen (zoals zalf en appelazijn) die schijnen te helpen tegen gordelroos. Lysine blijft echter een zeer geschikte supplement tegen gordelroos, zowel preventief als voor een snellere genezing.